Open Spaanse Kampioenschappen

G-Badminton

Open Spaanse Kampioenschappen

Kristel Gevaert bezorgde ons een vervolgverslagje van de Open Spaanse Kampioenschappen. Lees hier het relaas van 27 maart 2015.

Deze ochtend strak getimed van ontbijt naar de sporthal. Om 9u was immers de officiële openingsceremonie gepland met de toespraken. Het was opnieuw meteen sfeer en de 'big people' voor de speeches bleken erg mee te vallen. Op z'n Spaans en dus met de nodige vertraging gingen we van start. Kristel trad het eerst in de arena met Franse dubbelpartner Francois Nalborczyck. De eerste partij kon moeilijk geworden worden tegen Martin Rooke en Karin Suter-Erath (7/21, 15/21) maar de twee volgende wedstrijden wisten ze wel te winnen: tegen het Russisch duo Paval Popov met Lillia Prokofeva werd het 22/24, 21/11 en 21/12. De derde partij tegen het Frans-Spaans gelegenheidsduo Stephen Durand met Amalia Martinez Lopez werd gewonnen met 23/21 en 21/18. Dit brengt hen in de halve finale.

Ondertussen was Bob ook begonnen in de reeks SL3. Hij nam een goede start tegen Simon Cruz Mondejar, maar viel dan plots stil. Het tweede game was een stuk spannender, maar hij moest in de sympathieke spanjaard zijn meerdere erkennen en verloor uiteindelijk met 4/21, 14/21. De tweede wedstrijd dan tegen Meva Singh Dhesi, op papier een haalbare kaart. Bob kan deze dan ook winnen, al had hij er toch iets meer moeite mee dan verwacht. Standen: 21/17 en 21/11. Als tweede uit de poule ging Bob verder naar de volgende ronde. Hij speelde een bijzonder goede wedstrijd, maar verloor tegen de Maleier Muhammad Huzairi Abdul Malek met 21/8 en 21/13.

Marc kwam pas in de namiddag in de startblokken in het heren enkel WH2. De eerste kennismaking viel wat tegen al liet hij toch ook mooie dingen zien. Tegen Madzlan Saibon eindigde de wedstrijd op 2/21 en 3/21. Tegen de Indiër Girishkumar Jayanthilai Sharma liep het al iets beter met 8/21 en 7/21. De laatste wedstrijd in de poule was tegen de Fransman Francois Naborczyk en eindige op 6/21 en 4/21. Het was zeker een geslaagde deelname en ook absoluut een ongelooflijke ervaring voor zijn eerste internationaal tornooi.

Ondertussen kwam Kristel ook in de running bij de dames enkel WH2. Haar eerste wedstrijd werd een onverwachte thriller tegen de regerende Europees kampioene Lillia Prokofeva die ze net op het nippertje verloor (21/12, 23/25 en 17/21). Aangezien ze nadien ook de wedstrijd tegen Valeska Knoblauch verloor met 14/21 en 8/21 haalt ze hier niet de halve finale ondanks winst tegen de Spaanse Amalia Martinez Lopez met 21/9 en 21/16.

 

Morgen dienen alweer meerdere wedstrijden te worden afgewerkt. Bob start in het dubbelspel in de reeks SL3 met zijn nederlandse partner Eddy Boerman. Marc speelt dubbel heren WH1/WH2 met Richard Perot uit Frankrijk en Kristel gaat door met dubbelpartner Francois Nalborczyck. Daarnaast speelt ze ook de dames dubbel met de Franse collega Pamela Masse.

Hopelijk wordt het een even boeiende dag voor spelers en coaches/begeleiders. Zij hebben ook hun handen vol met de aaneensluitende wedstrijden!

« Terug