Sofie Van De Kerkhof en Elias Bracke in finale op Swiss Junior

Topsport

Sofie Van De Kerkhof en Elias Bracke in finale op Swiss Junior

Twee mooie finaleplaatsen is de oogst na de Swiss Junior, dit weekend gespeeld in Basel. Elias Bracke bereikte knap de eindstrijd in het jongens enkel U17, terwijl Sofie Van De Kerkhof dit kunstje samen met haar Engelse partner over deed bij de meisjes dubbel U17.

Sofie Van De Kerkhof werd voor dit tornooi gekoppeld aan de Engelse Elizabeth McMorrow, en deze combinatie bleek goed te functioneren samen. Drie knappe overwinningen bracht hen in de finale, waarin ze verloren van de Engelsen Liew en Tolman. Setstanden waren 3-11, 7-11, 11-8 en 10-11. Ze hadden nog 2 setpunten in de vierde set, maar konden jammer genoeg geen 5de set uit de brand slepen.

Elias Bracke wist na 2 felbevochten poulewedstrijden de 8ste finale te bereiken. Hierin klopte hij de Engelsman Torjussen in 4 sets. In de kwart- en halve finale versloeg Elias achtereenvolgens de Fransen Gicquel en Mejean in 5 en 3 sets. In de finale vond hij met Arnaud Merkle opnieuw een Fransman op zijn pad. Elias speelde een aardige wedstrijd maar het spel van Merkle lag hem minder zodat hij moeilijk grip kreeg op zijn tegenstander. De finale ging verloren met 4-11, 8-11 en 9-11.

Julien Carragi bereikte de halve finale in het enkelspel U15 en in het gemengd dubbel met Clara Lassaux. Hij werd verslagen door de later winnaar uit Chinese Taipei.

Kwartfinale plaatsen waren er verder voor Marie Demeyere,bij de meisjes enkel U17.

Bij de U19-spelers slaagde niemand erin om de kwartfinale te bereiken. Binnen 2 weken reist de U15- tot U19-selectie naar Kopenhagen voor de Danish Junior Cup.

« Terug