Yuhan Tan zorgt voor primeur met kwart finale op het EK  Badminton in La Roche-sur-Yon

Topsport

Yuhan Tan zorgt voor primeur met kwart finale op het EK Badminton in La Roche-sur-Yon

Emoties van bovenste plank op EK - Kers op de taart voor Yuhan Tan en ontgoocheling voor Matijs Dierickx en Freek Golinski - foto link Mark Phelan Badminton Europe

Yuhan Tan zorgt voor primeur met kwart finale op het EK  Badminton in La Roche-sur-Yon

In het selecte gezelschap van 7 van de 8 reekshoofden staat Yuhan Tan als enige niet geplaatste speler in de kwart finale.

Hiervoor diende hij zijn jeugdvriend Petr Koukal uit te schakelen wat hij met meer precisie en efficiëntie dan ooit heeft gedaan. Om uit de reach van de ellenlange Czech te blijven speelde Yuhan een gevarieerd en onvoorspelbaar spel gekruid met een moordende aanval. Knap!

En nu .. mr Zwiebler Europees Kampioen in 2012, 7 X Duitse landskampioen en meervoudig winnaar van de Yonex Begian International.

Ze zijn geen onbekenden voor elkaar daar beide heren in de Duitse Bundesliga spelen. In de laatste ontmoeting tussen Lüdinghausen (Yuhan) en Bismischeim (Zwiebler) dd 03-01-2016 verloor Yuhan in twee sets.

Meer dan ooit wensen we je veel succes Yuhan - Go with the flow!

 

DUBBEL HEREN

In de dubbel heren strandden Matijs Dierickx en Freek Golinski in twee sets tegen Fuchs Schoettler reekshoofd nr 7 21-17  21-11

 

In een super gelijk-opgaande strijd in de eerste set gaan Matijs en Freek volledig mee met het niveau van de tegenstanders. De score analyse toont aan dat beide teams met telkens gemiddeld drie punten stijgen en om beurten de leiding nemen.

In de finale fase van de set slagen de Duisters er in om hun cool te bewaren en de set binnen te halen met 21-17.

Objectieve analyse:  knap  werk – performance op top 30 niveau – ons team doet niet echt onder voor reekshoofd nr 7 .

Er zijn nu immers winnaars en verliezers in badminton sets.

 

In set 2 zakt ons niveau – enkele unforced errors knagen aan zelfvertrouwen en verhoogt de mentale druk voor elke speler afzonderlijk en  voor het team. Gevolg ons niveau zakt naar lager dan ons normaal gemiddelde. Uiteraard is dit prestatie-gewijs dodelijk op dit niveau.

Resultaat 21-11 met duidelijk overwicht voor de favoriet.

Wat we onthouden is dat wij in staat zijn te presteren op top 30 niveau zie ook eerdere resultaten tegen Wacha – Cwalina ea.

Met onze ervaring van net geen 25 jarige dubbelspelers hebben wij een duidelijke handicap ten opzichte van de ervaring van 30 jarige (31 en 34 om precies te zijn) spelers uit de top 30. Ervaring kan je niet kopen – daar moet je in investeren terwijl je hard werkt. Dat doen onze spelers binnen onze federatie met de steun van Topsport Vlaanderen en Topsport Defensie, waarvoor onze welgemeende dank.

Opdracht is dit topniveau verder te ontwikkelen en het bottom niveau op te krikken tot boven ons gemiddeld niveau.

Werk aan de winkel … Yes we can! Maar we hebben jullie steun nodig.

 

« Terug