Kwartfinale voor Matijs Dierickx en Freek Golinski

Topsport

Kwartfinale voor Matijs Dierickx en Freek Golinski

Freek en Matijs plaatsen zich bij de laatste 8 op het EK in Denemarken. Vanavond spelen ze hun kwartfinale tegen de Denen Astrup en Rasmussen.

Freek en Matijs lieten gisteren mooi badminton zien. De Duitsers Kaesbauer en Beck, die nochtans eerder hun Italiaanse tegenstanders vloerden met 21-6 en 21-9, hadden een lastige klant aan ons Belgische duo. Hoewel Kaesbauer en Beck meteen 5 punten voorsprong pakten in de eerste set, hielden Matijs en Freek het hoofd koel en stond er weldra 7-7 op de bordjes. De felbevochten 1ste set werd gewonnen door onze Belgen met 22-20. In de tweede set ging het even haasje-over tot Freek en Matijs op 14-14 4 punten op rij maakten, een opdoffer die de Duitse tegenstanders niet meer te boven kwamen. Met 21-17 in set twee was het pleit beslecht en verzekerden Matijs en Freek zich van een plaats in de kwartfinales.

 

De kwartfinale

In de kwartfinale staan Freek en Matijs tegenover de Denen Kim Astrup en Anders Skaarup Rasmussen. De Denen (derde reekshoofd) zijn uiteraard geen onbekenden. Zij staan op plaats 9 op de wereldranglijst en haalden vorig jaar nog zilver op het EK. Zopas schreven ze nog de German Open op hun naam, maar ook op ons eigen internationaal tornooi Yonex Belgian International kaapte dit duo al goud weg. Een taaie tegenstander dus. Freek en Matijs speelden vorig jaar voor het eerst tegen Astrup en Rasmussen. Toen wonnen de Denen in twee sets.

Vanavond staan de bordjes weer op 0 en is alles mogelijk.

 

Live volgen

Wil je mee supporteren, dan kan je gebruik maken van de livestream. Freek en Matijs spelen opnieuw op court 4.

Wij volgen uiteraard ook mee op Twitter #badvla.

 

« Terug