Denen oppermachtig op 8 nations in Herstal

Topsport

Denen oppermachtig op 8 nations in Herstal

Van 23 tot en met 26 maart trokken delegaties van 8 landen naar Herstal. Julien Nys, ref van dienst, maakte een mooi overzicht van de vierdaagse.

8-Nations U15 in Herstal
Teamevent van donderdag 23 tem vrijdag 24 maart 2017.
Individueel tornooi van vrijdag 24 tem zondag 26 maart 2017.
Deelnemers: België, Nederland, Zwitserland, Zweden, Frankrijk, Duitsland, Engeland en Denemarken

 

Team event

8-nations U15 is een tornooi waarin acht nationale selecties, bestaande uit 6 jongens en 6 meisjes, het tegen elkaar opnemen. Er wordt gestart met een teamevent waarbij al de landen in twee poules worden ingedeeld. De winnaars van elke poule spelen tegen elkaar voor de plaatsen 1 of 2. De nummers 2 uit de poules spelen voor 3 of 4 enzovoort. Na de finaleronde van het teamevent start het individuele tornooi met dezelfde deelnemers.

Op woensdag kregen we in de loop van de avond te horen dat de vlucht van het Zweedse team was geannuleerd en dat ze pas op donderdag rond de middag zouden aankomen in de zaal. Tijdens de team managers meeting werd beslist dat we de Zweden toch de kans wilden geven om al hun wedstrijden in het teamevent te laten spelen, ook al moest daarbij wat geïmproviseerd worden in de planning.

De Belgen die ingedeeld stonden bij de Denen, de Engelsen en de Zweden verloren al hun wedstrijden in hun poule kansloos. De Denen, de grote favorieten, verloren amper één wedstrijd en drie games (tegen de Engelsen) en werden eerste in poule 1. De strijd om plaats twee werd beslist in de wedstrijd tussen Engeland en Zweden. De Zweden wonnen de ontmoeting met 5-4, waarbij het de Zweedse meisjes waren die het verschil maakten.

In poule 2 won Duitsland eerder verassend na 5-4 winst tegen Frankrijk. De Nederlanders die Zwitserland met 6-3 versloegen, werden derde in poule 2.

De Denen waren oppermachtig in de finale en versloegen Duitsland met 9-0. In de strijd om de derde plaats versloeg Frankrijk het Zweedse team met 5-4 en Duitsland werd zesde na een 8-1 overwinning tegen Nederland. De Belgen werden uiteindelijk zevende door het Zwitserse team met 5-4 te verslaan.

 

Individueel event

In het individuele tornooi wonnen de Denen alle vijf de finales. Alleen in het jongens enkel, met Ethan Rose uit Engeland, en het meisjes enkel, met Edith Urell uit Zweden, kon een speler uit een ander land de finale bereiken. Al de dubbelfinales waren een Deens onderonsje.

De Belgen streden hard en verdienstelijk maar niemand geraakte in één van de disciplines tot in de kwartfinale. Siebelijn de Sutter en Laura Pagliara schopten het tot in de derde ronde van het meisjes enkel.

Het dient gezegd dat het een hoogstaand tornooi was waar een goede sfeer heerste en “Fair Play” hoog in het vaandel werd gedragen. Door het feit dat in de pare jaren er een Europees kampioenschap U15 wordt georganiseerd zal 8- nations U15 in de toekomst alleen in de onpare jaren georganiseerd worden. In 2019 zal Nederland de gastheer zijn van 8-nations U15.

 

Meer info en links

Je vindt alle resultaten terug via onderstaande linken:

Tornooioverzicht teamevent

Tornooioverzicht individueel event

Album van Charline Joris (We Love Bad) op Facebook

« Terug