Verdeling Vlaams Topsportgeld meegedeeld door minister Muyters

Topsport

Verdeling Vlaams Topsportgeld meegedeeld door minister Muyters

Badminton Vlaanderen valt niet in de prijzen

 

 

 

 

We hebben lang moeten wachten op de jobstijding van de minister in verband met de verdeling van de enveloppes topsport voor de sportfederaties. Met een verlies van 35% ten opzichte van onze vorige enveloppe staan wij voor een topsportuitdaging om hier een gepaste beleidsoplossing voor te vinden.

Het gewijzigde format in dit topsportactieplan IV weegt loodzwaar door in onze sport. Bewijzen dat we sporters maken die tot de laatste 8 van Europa behoren en medailles halen in Europa blijft de eerste stap die we moeten zetten in onze ontwikkeling.

Wij kunnen het – hebben het al gedaan - en zullen het nog doen.

Over de wijze waarop werd het afgelopen jaar reeds flink geanticipeerd maar nu kan pas het echte verbouwingswerk beginnen. 

Topsport als uithangbord, als bron voor sporttechnische vernieuwing en knowhow, als bron van kennis voor opleiding en bijscholing, als motivator voor jonge enthousiaste sporters blijft een onvoorwaardelijke noodzaak voor onze federatie.

Een geoptimaliseerde, vernieuwde aanpak zal een totaalvisie vragen van Badminton Vlaanderen en topsport Badminton Vlaanderen die we zullen terugkoppelen naar Sport Vlaanderen.

De terugkoppeling van het resultaat zal gebeuren op de volgende AV.

Zie ook Sporza  

 

 

« Terug