G-Badminton

EK Parabadminton – Beek – Nederland dag 3

De Belgen mogen terugblikken op een mooi EK Parabadminton: 1 medaille met nog 3 kwartfinales erbovenop.

Kiki speelde met haar Russische dubbelpartner in het damesdubbel een mooie kwartfinale vandaag. In de halve finale moesten ze het echter opnemen tegen de favorieten van het tornooi. Helaas konden ze niet doorstoten naar de finale.

Samen met haar nederlandse partner Jordy speelde Kiki ook nog de kwarfinale in het gemengd dubbel. Een plaats in de halve finale zat er echter niet in.

Bob kon zijn 1/8 finale gemakkelijk winnen en kwalificeerde zich dus voor de kwartfinale. Het leek een haalbare kaart tegen zijn schotse tegenstander, maar hij haalde het net niet in drie games. Een verdiende kwartfinaleplaats in ieder geval.

Erwin en Bob speelden hun 1/8 finale tegen een frans duo. Zij bezweken niet onder de extra druk  die de vele Franse supporters hen ongetwijfeld mee oplegden in het derde game en wonnen de wedstrijd zeer nipt.

Hun tegenspelers in de kwartfinale was het Duitse duo waar ze eerder in de poules al tegen gespeeld hadden. Uiteindelijk haalden ze in twee games net evenveel punten als in de wedstrijd daarvoor. Ze speelden een tegenvallende eerste game en een bijzonder spannende tweede game, waar ze dit keer 18 punten konden scoren.

Jammer genoeg geen Belgen meer op zondag in de finales, maar over de behaalde resultaten mogen we zeker tevreden zijn.

Foto's

Nicolas en Kimberley waren op zaterdag voor Badminton Vlaanderen op pad in Beek. Het album is al beschikbaar op onze Facebookpagina en zal later oook als blijvende herinnering in ons fotoarchief op de website worden geplaatst.

 

 

« Terug