Competitieweekend 1 en 2 oktober 2016

Competitie

Competitieweekend 1 en 2 oktober 2016

Kortenberg voor 2de nationale op zaterdag en Deerlijk voor 1ste nationale op zondag, dat waren de hallen waar referee Jeroen Hubregsen en match control Willy Van Delsen en Nicole De Boeck naartoe reden in het voorbije weekend.

Twee uitstekende organisaties vanwege Everbergse en DZ99, waarvoor gelukwensen en een dankwoord op hun plaats zijn.

Overzicht 1ste nationale

Voormiddagsessie

Lebad Kortrijk tegen Hebad, onmiddellijk een ontmoeting tussen het jonge badmintongeweld van Kortrijk en de ervaring van de Limburgers. De dubbels maakten nog geen verschil, één gewonnen wedstrijd voor beiden. Stanie Simons liet zich in de HE 1 verrassen door Gertjan Devaere.  Een 26-24 in het voordeel van  Gertjan in de derde game en Lebad pakte zijn eerste enkel.

Siebelijn De Sutter en Amy Bronselaer deden dit nog eens exact over in eindstand 24 – 26 voor Amy in de derde game, een damespunt voor Hebad. Ondertussen hadden Limburgers Axel Vanoirbeek en An Knaepen nog twee overwinningen gepakt voor Hebad. De beide gemengde wedstrijden maakten het verdict af in het voordeel van Hebad. Einduitslag 2 – 6 voor Hebad. 

U-Blox Dijlevallei bleek veel te sterk voor Zwijndrecht. Een droge 8-0 voor de Leuvenaars zegt genoeg.  Ondanks 4 driesetters, maar dan in hun nadeel, was Zwijndrecht toch een maatje te klein in deze ontmoeting. Eindstand 8-0 voor U-Blox Dijlevallei.

DZ99 in eigen hal ging sowieso voor een overwinning tegen Pluimplukkers 1G. Coach Bart Verlinde zag de 2 dubbels en de HE 1 al direct naar zijn team gaan. Ouwe getrouwe Hans Willems had heel wat werk met Jurgen Voet maar kon het in de 3de game toch netjes afmaken.

Mathias Van Gastel won zijn HE 2 tegen Wouter Naert, Lisa Demeyere bleek sterker dan Elise Dhondt, Sanne Verbeek moest vechten tot 21-18 in de derde game om nipt sterker te zijn van Marthe Tack. In 2 spannende driesetters in de gemengde wedstrijden finaliseerde DZ 99 zijn overwinning tegen de Gentenaars.  Eindstand 2-6 voor DZ 99.

Bad 79 1G is een uitstekend team en de vraag was of W&L 1G daar iets kon tegen inbrengen. Niet dus, want met overwinningen in de dubbels en alle enkelwedstrijden was de tussenstand 6-0 een onhaalbare hindernis voor de Leuvenaars.

De eer werd gered in de gemengde wedstrijden met overwinningen van Stijn Lenaerts en Tina Van Buyten in GD 1 en van Floris Oleffe en Joke De Langhe in de laatste wedstrijd van de dag. Eindstand 6-2 in het voordeel van Bad 79 1G.

Namiddagsessie

W&L 1G herstelde zich in de namiddag snel van zijn nederlaag tegen Bad 79 1G.

U-Blox Dijlevallei was het slachtoffer van een snelle start in de dubbels tot en met de HE 1.  Tijl Dewit bood nog enig weerwerk met een overwinning in HE 2, maar dan gingen de Leuvenaars snel weer door met overwinningen in de dames enkels en de eerste gemengd dubbel.

Tom Dejongh en Leen Sijmens bleken in de laatste wedstrijd dan toch iets sterker dan Floris Oleffe en Joke De Langhe. Eindstand 6-2 voor W&L 1G.

Hebad tegen Pluimplukkers 1G zou een spannende ontmoeting kunnen worden, afhankelijk van de opstellingen van coaches Benny Put en Andy Vereecken. Gelijk opgaand in overwinningen in de dubbelwedstrijden en de heren enkels, vochten de Limburgse meisjes Steffi Daemen en An Knaepen ( ondanks heftig verweer van Elise Dhondt tegen An in een enkelwedstrijd dames van 42 minuten ) voor een eerste kleine kloof.

Met een overwinning en een nederlaag in de gemengde wedstrijden voor beide teams bleek dit net genoeg voor Hebad om iets sterker te zijn. Eindstand 5-3 voor Hebad.

DZ 99-coach Bart Verlinde, heel tevreden met de overwinning in de voormiddag, moest al snel vaststellen dat Bad 79 1G titelkandidaat is. Tot en met de 7de wedstrijd gingen alle overwinningen naar het team van Anderlecht. Een spannende driesetter in dames dubbel met 22-24 in het voordeel van Bad 79 kon daar niets aan veranderen.

Wouter Naert en Caro Neyrinck speelden in de laatste gemengd flink door voor zeker 1 overwinning, en dat lukte met 19-21, 21-19 en 21-19.  Spannender kan niet. Einduitslag 1-7 voor Bad 79 1G.

Dat Lebad vooral een jonge ploeg is met weinig ervaring op het hoogste niveau bleek duidelijk tegen Zwijndrecht. In het voordeel van de Kortrijknaren pleit wel dat ze ondanks alle vechtlust net onderlagen in 5 wedstrijden met spannende driesetters. Einduitslag 7-1 voor Zwijndrecht.

Conclusie na de 3de speelronde

Na speelronde 3 staat Bad 79 1G bovenaan met 3 overwinningen. Voor de play offs plaatsen volgen dan Hebad, DZ99 en W&L 1G.

Voor de play-downs ziet het er voorlopig niet goed uit voor Pluimplukkers 1G en Lebad.

Volgende speeldag in Veltem op 16 oktober weten we al iets meer na onder andere een ontmoeting tussen Bad 79  1G en Hebad.

 

Overzicht 2de nationale

Ofwel is het spannend in 2de ofwel is het verschil te groot.  Dat zou al snel blijken in de voormiddagsessie.

Voormiddagsessie

Waterloo tegen OLVE, dat zou toch een spannende ontmoeting kunnen zijn. Gelijk opgaande dubbelwedstrijden en heren enkels, logisch op dat moment.

Een tussendoor versnelling van Clara Lassaux en Charlotte Coesens en de kleine voorsprong was er.  Genoeg om via een gedeeld dubbel gemengd resultaat toch nipte winst te creëren voor Waterloo. Eindstand  5-3 voor Waterloo.

Dilbeek speelde bijna een thuisontmoeting in Kortenberg tegen Grâce. Een succesrijke start voor Dilbeek met 4 overwinningen op rij, de overwinning leek al binnen. Tiffany Joannes en Estelle Pondant in dames enkel en Estelle met  Nicolas Cuccu in de eerste gemengd maakten het groot verschil bijna ongedaan.

Het waren Greg Sombardier en Lotte Derudder die het uiteindelijk in de laatste gemengd moesten afwerken. Eindstand 5-3 voor Dilbeek.

Thuisploeg Everbergse had niet zoveel moeite met Bad 79 2G. Alle wedstrijden afgewerkt in 2 games, en enkel Arnaud Goncette en Sarah Garin konden scoren voor Grâce. Einduitslag 6-2 voor Everbergse.

Dan toch een gelijkspel in de  voormiddag: Pluimplukkers 2G en W&L 2G hielden mekaar perfect in evenwicht. Met veel plezier gekeken naar het optreden van het échte koppel gemengd Steven Delsaert en Katrien Claes.  Al jaren steunpilaren van het eerste en tweede team en spelen waar en wanneer nodig.  Kris Dendoncker en Emma Uyttersprot waren toch iets te sterk op het einde van de derde game. Eindstand 4-4.

Namiddagsessie

Is Waterloo het sterkste team in 2de nationale? Aan Pluimplukkers 2G om het al direct te ondervinden in de eerste ontmoeting van de namiddag. 4-0 voor na 4 wedstrijden, het zag er al snel heel goed uit voor Waterloo. Gelukkig waren er de dames enkels. Elise Dhondt en Emma Uyttersprot deden het voortreffelijk en dan toch een 4-2 tussenstand.

Kris Dendoncker en Emma Uyttersprot probeerden het nog met veel inzet in de 1ste gemengd, maar vergeefse moeite.  Ook de twee gemengde wedstrijden werden gewonnen door Waterloo. Eindstand 2-6 voor Waterloo.

Terwijl het 1ste team van Bad 79 floreert in 1ste nationale heeft Bad 79 2G het moeilijk in de laagste nationale afdeling. W&L 2G  ging vooral stevig door in de enkel- en de gemengde wedstrijden. De einduitslag toont toch al enige waardeverhoudingen richting play-downs. Eindstand 6-2 voor W&L 2G.

OLVE wil graag bovenaan richting play-offs staan en Dilbeek bleek daar het slachtoffer van in de namiddag. Enkel Ellen Clement in DE 1 pakte een punt tegen Hanne Janssens.  Een duidelijk verschil in de waardeverhoudingen bleek toch wel. Einduitslag 1-7 voor OLVE.

Everbergse wou een 2de overwinning op dezelfde dag.  Dat moest lukken tegen Grâce. Gelijk opgaand tot de heren enkels, maakten Tiffany Joannes en Estelle Pondant, zoals ze dat ook in de voormiddag deden, het verschil dat niet meer opgehaald werd in de gemengde wedstrijden. Eindstand 3-5 voor Grâce.

Conclusie na de 3de speelronde

Waterloo lijkt het sterkste team te zijn. Tot nu toe zonder nederlagen staan ze 2 punten voor op OLVE.

Met 4 teams die 3 punten verzamelden tot nu wordt het een spannende strijd voor de plaatsen 3 en 4.

Voor Bad 79  2G wordt het moeilijk.  Zonder overwinningen of punten is het nu al voorbereiden op een degradatiestrijd.

 

De kalender

Op de website van Badminton Vlaanderen in het menu Competities kan je rechtstreeks de uitslagen van 1ste en 2de nationale volgen.

« Terug