Competitiedag 18 september Herstal

Competitie

Competitiedag 18 september Herstal

De nationale competitie is aan haar nieuw seizoen begonnen in Herstal met een halve dag voor 2de nationale gevolgd door een halve dag voor 1ste nationale.

Referees Jeroen Hubregsen en Philippe De Simon waren present, om samen met tafelverantwoordelijken Willy Van Delsen en Nicole De Boeck, de dag vlot te laten verlopen.

 

Overzicht 1ste nationale

De West-Vlaamse burenstrijd DZ 99 – Lebad Kortrijk werd overtuigend gewonnen door DZ 99 met 6-2. De dubbels en heren enkels waren nog gelijk opgaand, maar vanaf de dames enkels en in de dubbel gemengd was DZ 99 duidelijk beter dan de Kortrijkse ploeg.

Nieuwkomer Hebad begon sterk met een gelijkspel tegen U-Blox Dijlevallei, einduitslag 4-4. Zoals de uitslag laat vermoeden werden de overwinningen over het geheel mooi over beide teams verdeeld.

Gewezen nationaal kampioen Zwijndrecht leed een duidelijke nederlaag tegen W&L 1. Enkel Wouter  Testelmans in HE 2 kon een overwinning binnenhalen. Opvallend in deze ontmoeting: het Zwijndrechts talent Joke De Lange komt nu uit voor de Leuvenaars en hielp met 2 overwinningen mee aan de overwinning met 1-7.

Pluimplukkers bood in zijn ontmoeting met Bad 79 serieus weerstand. Het begon goed met overwinningen in HD en DD. In de enkelwedstrijden was alleen Elise Dhondt in staat om een overwinning te pakken. In de gemengd trok Bad 79 dan toch de totale overwinning naar zich toe.

 

Overzicht 2de nationale

Beginnen met een gelijkspel kan altijd een voordeel zijn. Dilbeek en Everbergse hielden mekaar in balans met een 4-4 als einduitslag. De uitstekende start van Everbergse met  overwinningen in de dubbels werd door Dilbeek opgehaald in de heren enkelwedstrijden. Dames enkels en gemengd werden mooi  verdeeld met een logisch gelijkspel tot gevolg.

OLVE haalde zwaar uit tegen W&L 2. De Leuvenaars konden geen enkele wedstrijd winnen.  Ondanks 4 wedstrijden in 3 sets konden ze Olve niet beletten om met 0-8 te winnen.

Wat in 1ste niet lukte kon Pluimplukkers  2G wel in 2de:  Bad 79 2 G nipt verslaan met 5-3. Na de dubbels en enkels was de stand in evenwicht, met 2 mooie overwinningen in gemengd pakte Pluimplukkers dan toch de overwinning.

En we kunnen eindigen met de Waalse strijd tussen Waterloo en Grace. Beide teams hielden mekaar in evenwicht in de dubbels en de gemengde wedstrijden, in de enkels was het overwicht van Waterloo te groot. Zij wonnen de 4 enkelwedstrijden waardoor het finaal 6-2 werd voor Waterloo.

 

Volgende competitiedagen

1 oktober 2016 in Kortenberg en 2 oktober 2016 in Deerlijk met de volgende ontmoetingen:

1ste nationale

Locatie:  Gaverhal Deerlijk

10.00 uur

Lebad – Hebad

Dijlevallei – Zwijndrecht

Bad 79  1 – W&L  1

Pluimplukkers  1 - DZ 99

14.00 uur

Zwijndrecht – Lebad

W&L  1  - Dijlevallei

DZ 99  -  Bad 79   1

Hebad – Pluimplukkers 1.

2de nationale

Locatie: Colomba Kortenberg

10.00 uur

Waterloo – OLVE

Dilbeek – Grace

Everbergse – Bad 79   2

Pluimplukkers -  W&L  2

14.00 uur

Pluimplukkers  2 – Waterloo

W&L  2  -  Bad 79  2

Dilbeek – OLVE

Everbergse – Grace.

« Terug