PlayUnified op Yonex Belgian International

Belgian International

PlayUnified op Yonex Belgian International

Naast de Ladies Special van vandaag hebben we morgen nog iets uniek en speciaal op het programma staan.

Demomatch Play Unified

Morgen kijken we niet alleen uit naar de finales van de Yonex Belgian International. We zetten ook een bijzondere demomatch Unified in de kijker. Bob Biesmans van Smash BC en Wim Van Looy van Avalympics, beide spelers van de Special Olympics, daagden onze toppers uit ... en die hebben ja gezegd!

Bob Biesmans krijgt morgen versterking van niemand minder dan Lianne Tan. Wim Van Looy op zijn beurt speelt met Freek Golinski aan zijn zijde. Welke duo zal er aan het langste eindje trekken?

 

Wat betekent Play Unified?

Via de campagne wil Special Olympics sociale inclusie promoten door middel van unified sports. Zij willen reguliere atleten en atleten met een verstandelijke beperking samen aan het sporten krijgen in hetzelfde team zodat ze hun trainingen en sportieve ervaringen kunnen delen. Het principe is simpel: samen trainen en sporten zorgt voor wederzijds begrip en wakkert vriendschappen aan. Unified spelen haalt het beste uit de atleet naar boven. Leert de ene iets bij over techniek, dan krijgt de andere een lesje in beleving en overgave. Deze campagne kadert in de doelstelling van Special Olympics Belgium om tegen 2020 maar liefst 20.000 Belgische atleten met een verstandelijke beperking aan het sporten te krijgen.

Badminton Vlaanderen zet al jaren in op G-badminton en draagt Play Unified dan ook een warm hart toe. En waar kunnen we dit beter tonen dan tijdens ons eigen grootste event? Volg mee, beleef mee, maar laat je vooral inspireren om zelf ook Unified te proberen en te promoten.

 

Documents en links

PlayUnified op tournament software

Website van PlayUnified

#PlayUnified

 

 

 

« Terug